s.m.a.r.t. Stylingträning

Diplomering till - style advicer - i slutet av årskurs 3

Nu använder vi aktivt konceptet s.m.a.r.t. stylingträning i vår undervisning, för det är ett modernt verktyg att använda inom form, färg och stil.

s.m.a.r.t. Stylingträning är ett helt nytt träningsprogram för butikspersonal och gymnasieelever inom styling. Målet med utbildningen är att ge butikspersonal och elever kunskap och förmåga att välja kläder och färger utifrån varje kunds personliga egenskaper. Vi lär oss också hur vi kommunicerar informationen i kundmötet.

s.m.a.r.t. Stylingträning är ett modernt utbildningsverktyg utvecklad för modesäljare inom detaljhandeln. Den är gjord i samarbete med näringslivet och i projektgruppen har Åhléns och MQ suttit med för att anpassa utbildningen till marknadens behov. Den är kvalitetssäkrad av Svensk Handel kompetensbyrå. Efter avslutad utbildning får varje elev ett diplom som visar att de gått en diplomerad style advising och modesäljarutbildning.

s.m.a.r.t. Stylingträning är ett e- learningbaserat träningsprogram i elva avsnitt. Träningsformen är rolig, effektiv och eleverna får här det verktyg de behöver för att kunna skapa en helhet när det gäller stil, färg och form.

Bakom innehållet står Mirjam Kellermann.

Hon har verkat inom modebranschen i 25 år. Sedan 2004 har hon utbildat medarbetare inom modebranschen i Styling och Personal Shopping med stor framgång. Smart Stylingträning AB är ett registrerat bolag med inriktning att sälja Smart Stylingträning och att utbilda train the trainers och lärare att använda kursmaterialet och pedagogiken.

Utbildningen är hela tiden under utveckling och nya avsnitt kommer att läggas in. Den är främst utvecklad för elever att praktiskt ta in den information man behöver av stil och form för att kunna jobba med mötet med kunden.

Träningen leder till diplomerad style advisingutbildning och intyg fås efter godkänt prov efter avslutad utbildning i årskurs 3.

Källa: Smartstylingträning

Mer information på www.smartstylingtraning.se